Fysen på noe godt OG sunt? Disse vaflene er fulle av fiber, proteiner og karbohydrater og metter godt.
🧇 Nok til 10 vafler.
6 dl melk
4 stk egg
75 g smør
150 g sammalt rugmel, finmalt
100 g hvetemel
1/2 ts salt
3 ss sukker
2 ts kardemomme
1 ts kanel
100 g havregryn
Smelt smøret og kok til det blir nøttebrunt. Pass på så det ikke brenner seg.
Pisk sammen melk, egg og brunet smør. Pisk så inn alle de tørre ingrediensene.
La røren stå på kjøkkenbenken i 20 minutter. Spe gjerne ut med litt melk hvis røren har blitt for tykk.
Stek vaflene i vaffeljern.
Server gjerne med friske bær, favorittsyltetøyet ditt, rømme, smør og/eller brunost! Eller hva med å gå andre veien og dandere litt salami eller spekeskinke, brie, ruccola og balsamico på? Røkelaks og eggerøre?? Bare fantasien setter grensen!
Vaflene er også gode i matpakka dagen etter! Blir det vafler til overs, kan du fryse dem og ta dem opp når du er fysen på noe godt.