Egg er rett og slett genial studentmat! Det er lett og raskt å lage noe godt med egg, de er proppa med næring, ganske billige og du holder deg mett lenge.
Proteiner er næring for musklene, og er det én matvare som er proppa med høykvalitets animalsk protein, så er det egg!
Spis gjerne en deilig omelett, enten før eller etter trening, så vet du at du har fått i deg alle de essensielle aminosyrene du trenger fra maten. Det eneste egget mangler er C-vitamin, så topp gjerne med noen skiver med tomat eller paprika, så har du fått i deg full pakke!
Og du, det er heldigvis bare en myte at rå egg er eggstra sunt. Phew!
Egg er hjerneføde:
Eggeplommen inneholder jod som bidrar til at vi har en normal kognitiv funksjon - altså måten vi bearbeider informasjon, husker og lærer på.
Egg er muskelmat:
Proteiner er næring for musklene, og egg er proteinrikt. Proteinrike matvarer gjør at vi kan vedlikeholde og bygge ny muskelmasse.
Egg er billig:
Egg er en rimelig matvare i forhold til alle fordelene det bringer med seg. Med egget får vi mye for pengene.
Egg er en vitaminbombe:
Det inneholder A, D, E og K-vitamin, i tillegg til flere av B-vitaminene.
Egg kan brukes til alt:
Kokt egg, stekt egg, posjert egg, omelett, eggerøre, egg til frokost, lunsj, middag, kvelds, som mellommåltid, i bakst, desserter eller drikke. Egget er kanskje vår smarteste råvare og kan brukes i utallige kombinasjoner.
Omelett er perfekt til lunsj, og du kan gjerne lage den kvelden før for å ha matpakken i boks til dagen etter. Dessuten er omelett en super måte å bruke opp rester av grønnsaker, ost eller pålegg som du har liggende i kjøleskapet. Her kan du variere i det uendelige!
Sjekk også ut Haralds oppskrift på verdens beste eggerøre!
2 egg
2 ss vann
1/4 ts salt og gjerne litt pepper
Litt smør eller flytende margarin til steking
Skinke, ost og paprika.
Bacon, sopp og løk.
Spinat, gressløk og spekeskinke.
Rester av skivede kokte poteter, vårløk og tomat.
Mulighetene for variasjon er uendelige, bruk rester fra kjøleskapet og fantasien din!
Visp sammen egg, vann, salt og pepper i en bolle. Det kan gjerne skumme litt, da blir omeletten luftig og lekker.
Varm opp stekepannen, ha i smør/margarin og hell eggeblandingen i pannen. Juster ned varmen litt og trekk røren inn mot midten når den begynner å stivne.
Når omeletten er nesten stivnet kan du velge å ha på topping (la toppingen ligge et minutt eller to før du bretter omeletten), eller bare brette den på midten og steke i ett minutt til.
Spis med grovt brød og gjerne en frisk salat.
Finn flere oppskrifter i bloggen