Da skal du vite at Horten Kommune har et tilsvarende tilbud:
Mestringsteamet er døgnbemannet og gir en rekke ulike tjenester til voksne personer som har alvorlige utfordringer knyttet til rus eller psykisk helse.
Bruk gjerne Studenttelefonen på kveldstid ved behov (åpent 17.00-07.00).
Kontor: | På Campus Vestfold har SSN Helse kontorer i Fagerlund-bygget. Gå til høyre ved skranken og inn gangen. Du finner venterom helt innerst. |
---|---|
Telefon: | +47 31 00 84 44 |
Jeanette er utdannet sykepleier med videreutdanning i psykisk helsearbeid. Jeanette er opptatt av hele mennesket og vil sammen med deg sortere tanker og følelser slik at du lettere ser hele bildet og hva du kan ta tak i.
Fokus på mestring og menneskers iboende ressurser er viktig i møte med livets utfordringer.
Kontor: | SSN Helse har kontorer i Fagerlund-bygget (med SSNs servicekontor og studentboliger). Følg skiltene til høyre ved skranken og inn gangen. Du finner venterom helt innerst. |
---|---|
Telefon: | +47 31 00 84 44 |
Hilde er utdannet sykepleier med videreutdanning i psykisk helsearbeid. Hun er opptatt av å møte deg med et åpent sinn, slik at dere sammen kan utforske når vanskeligheter oppstår.
For noen kan stresset rundt eksamen være vanskelig å håndtere, mens andre sliter med nære relasjoner. Både vennskap og familie kan være krevende! Noen studenter bærer med seg vanskelige erfaringer fra både barne- og ungdomsår. Noen har opplevd vonde ting som preger dem som voks og noen opplever vonde ting i voksen alder. Alt dette kan forstyrre konsentrasjon og tappe energi.
Hilde vil være tilgjengelig på Campus Vestfold tre ganger i uken.
Du kan kontakte rådgiveren/koordinatoren for studentrelasjoner ved å sende en melding via kontakt-knappen eller stikke innom kontoret. Rådgiveren/koordinatoren er ofte ute på campus på oppdrag, så du kan møte stengt dør, men prøv igjen seinere.
Kontor: | Fagerlund, Campus Vestfold. |
---|---|
Telefon: | 31 00 90 00 |
Tone er avdelingsleder i avdeling for Helsefremming og forebygging i SSN. Hun jobber for at studenter skal ha et godt og meningsfylt studentliv. Tone har kontorplass i Vestfold, men er også ute på farten på alle campuser. Hun er opptatt av samskaping og medvirkning og det å jobbe på tvers av sektorer.
Tone er utdannet sykepleier, er faglærer og har en mastergrad i helsefremmende arbeid, i tillegg har hun lederutdanning. Tidligere har hun jobbet som sykepleier, rådgiver og leder innen ulike områder innen helse og opplæring.
Kontor: | Fagerlund, Campus Vestfold. |
---|---|
Telefon: | +47 31 00 90 00 |
Tonje Berg Furustad holder til på Campus Vestfold, og har støttet og hjulpet foreningslivet og frivilligheten tilknyttet USN og SSN i en årrekke. Tonje kan noe om alt fra bardrift, økonomi, sikkerhet (hun har vært dørvakt!) til styrearbeid (hun er tidligere styreleder i SSN). Har du spørsmål om å starte og drifte en studentforening er Tonje THE ONE.
Lurer du på noe? Trenger du noen å snakke med om små eller større ting i livet? Trenger du hjelp med å finne en forening eller noe annet å bli med på? Er det noe som lugger i kollektivet du bor i?
På campus kan du treffe en lett tilgjengelig rådgiver/koordinator, som du kan snakke med om disse tingene og mye mer. Kort sagt det meste som rører seg for deg som er student - i livet utenfor studiene.
Du som allerede er engasjert i en frivillig studentforening eller organisasjon kan dessuten få hjelp og støtte med vervet ditt. Ønsker du å komme i kontakt med foreningslivet på campusen din, er også rådgiveren/koordinatoren for studentrelasjoner rett person å spørre til råds!
Du kan bestille time online eller per telefon hos drop-in legene i Tønsberg. De tilbyr både videokonsultasjon og oppmøte på klinikken.
Studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Campus Vestfold, og ungdom over 20 år uten fastlege i Horten kan kontakte Horten legevakt (telefon 33 03 18 90), fortrinnsvis mellom klokken 08.00-14.00.
Her vil du bli henvist til aktuelt legesenter som har dagvakt for time. Legevakten er ellers åpen for akutte henvendelser 24 timer i døgnet.
🦠 Du kan teste deg for seksuelt overførbare sykdommer som klamydia og gonoré hos fastlegen din eller på Helsestasjon for ungdom i Horten. Det er gratis å teste seg.
🍆 Gratis kondomer kan hentes på campus (blant annet i SSNs campuskontor på Fagerlund), eller du kan bestille gratis kondomer selv.
Horten Kommune tilbyr gratis Helsestasjon for ungdom mellom 13-20 år en gang i uken.
På Helsestasjon for ungdom kan du:
Få veiledning om prevensjon og seksuell helse.
Få hjelp innen psykisk helse og andre helsespørsmål.
Få satt inn p-stav eller spiral.
Teste deg for graviditet og kjønnssykdommer.
Helsestasjon for ungdom er for både gutter og jenter, og de som jobber der er vant til å prate om det meste. De har god kunnskap om seksuell helse, prevensjon og kjønnssykdommer, og om å prate om ting som kan være vanskelig og utfordrende i livet.
Helsestasjon for ungdom holder til på Helsestasjonen, som ligger ved hovedinngangen på Rådhuset i Horten. Du trenger ikke bestille time på forhånd.
Gå til kommunens nettside for å se åpningstider og lese mer om tilbudet.
Alle studenter som flytter til et studiested har rett til fastlege her uten å melde flytting til folkeregisteret. Noen ganger er det spesielle årsaker til at man ønsker å beholde fastlegen i sin hjemkommune. Men dersom du skal oppholde deg på studiestedet over lengre tid anbefales du å skaffe deg fastlege i her.
Dersom du ønsker å bytte til en fastlege i kommunen du studerer i, kan du lese mer om dette på helsenorge.no
Det er viktig å vite at studenter som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år, dette gjelder også selv om listen til din tidligere fastlege er full.
Informasjon om rett til fastlege
Et fastlegebytte er gyldig fra førstkommende måned. Dersom du trenger time hos lege i mellomtiden er det legevakten du skal henvende deg til. Deres telefonnummer er 116 117.
For personer med fastlege og som trenger legehjelp etter kontortid er legevakta åpen fra kl 16.00 og hele dagen i helger/høytider. Legevakta har samme takster som legekontorene, men har et kvelds- og helligdagstillegg.
Telefon: 33 37 50 77
Telefon: 33 34 51 00
Telefon: 33 11 86 00
Vi gjør oppmerksom på at du må ha henvisning fra fastlege, psykolog eller privatpraktiserende spesialist for å få utredning/behandling hos DPS.
Døgnåpen telefon: 116 123
Har du hatt høye helseutgifter de siste månedene, slik som utgifter til lege, tannlege eller fysioterapeut?
Ops! Du må være logget inn på Min Side for å sende inn spørsmål om dette.