Husk at Drammen Kommune har et lignende tilbud. Og bruk gjerne Studenttelefonen på kveldstid ved behov (åpent 17.00-07.00).
Kontor: | Rom 1306 |
---|---|
Telefon: | +47 31 00 84 44 |
Katarina har en mastergrad i psykologi og har bred erfaring med både veilednings- og terapeutiske samtaler om temaer knyttet til psykisk og fysisk helse. Hun er spesielt opptatt av hvordan overgangsutfordringer og ulike belastninger i livet former oss, og hvilken betydning vår relasjon til oss selv og til andre har for hvordan vi mennesker har det.
Kontor: | Kun digitale samtaler i Drammen.
|
---|---|
Telefon: | +47 31 00 84 44 |
Hilde er utdannet psykolog, har jobbet som det i mange år og har bred erfaring med ulike psykologiske problemstillinger. Hilde kan hjelpe deg med små og store utfordringer, gjerne de som merkes best i forhold til andre mennesker. Hilde kan for eksempel hjelpe til med angst, brudd i vennskap, kjærlighetssorg, nedstemthet, studiepress og lav selvfølelse.
Du kan kontakte rådgiveren/koordinatoren for studentrelasjoner ved å sende en melding via kontakt-knappen eller stikke innom kontoret. Rådgiveren/koordinatoren er ofte ute på campus på oppdrag, så du kan møte stengt dør, men prøv igjen seinere.
Kontor: | Gitte har kontor i gangen bak bokhandelen Norli Bok og Kaffe. Her er hun tilstede hver dag utenom torsdag. |
---|---|
Telefon: | +47 31 00 90 00 |
Gitte er rådgiver for studentrelasjoner i SSNs Avdeling for Helsefremming og forebygging.
Hun er tilstede på Campus Drammen hver dag for å jobbe for at studenter har et godt og meningsfylt studentliv. Gitte har lang arbeidserfaring innen psykisk helse og helsefremming. Hun har en bachelorgrad i helsevitenskap og en mastergrad i folkehelsevitenskap, og har tidligere jobbet som rådgiver, miljøterapeut og veileder.
Lurer du på noe? Trenger du noen å snakke med om små eller større ting i livet? Trenger du hjelp med å finne en forening eller noe annet å bli med på? Er det noe som lugger i kollektivet du bor i?
På campus kan du treffe en lett tilgjengelig rådgiver/koordinator, som du kan snakke med om disse tingene og mye mer. Kort sagt det meste som rører seg for deg som er student - i livet utenfor studiene.
Du som allerede er engasjert i en frivillig studentforening eller organisasjon kan dessuten få hjelp og støtte med vervet ditt. Ønsker du å komme i kontakt med foreningslivet på campusen din, er også rådgiveren/koordinatoren for studentrelasjoner rett person å spørre til råds!
Alle studenter som flytter til et studiested har rett til fastlege her uten å melde flytting til folkeregisteret. Noen ganger er det spesielle årsaker til at man ønsker å beholde fastlegen i sin hjemkommune. Men dersom du skal oppholde deg på studiestedet over lengre tid anbefales du å skaffe deg fastlege i her. Dersom du ønsker å bytte til en fastlege i kommunen du studerer i, kan du lese mer om dette på helsenorge.no.
Det er viktig å vite at studenter som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år, dette gjelder også selv om listen til din tidligere fastlege er full.
Informasjon om rett til fastlege.
Et fastlegebytte er gyldig fra førstkommende måned. Dersom du trenger time hos lege i mellomtiden er det legevakta du skal henvende deg til. Deres telefonnummer er 116 117.
For personer med fastlege og som trenger legehjelp etter kontortid og hele dagen i helger/høytider er det legevakta som skal kontaktes. Legevakta har samme takster som legekontorene, men har et kvelds- og helligdagstillegg.
Helsestasjon for ungdom (HFU) i Drammen har åpent alle ukedager for drop-in, hvor du kan teste deg for kjønnssykdommer. Ved positivt svar vil du få resept på behandling og hjelp til smittesporing.
Det er også mulig å få gratis kondomer, prevensjonsveiledning, resept på prevensjon og samtale på fysisk, psykisk og seksuell helse.
Les mer om HFU Drammens tilbud og finn åpningstider.
🍆 Gratis kondomer kan også hentes på campus (i SSN-kontoret), eller du kan bestille gratis kondomer selv.
Tilbud til all ungdom mellom 13-25 år som enten bor eller oppholder seg midlertidig i kommunen – studenter ved USN kan benytte seg av tilbudet.
Helsesykepleier
Lege
Psykolog
Timebestilling og Drop-in tilbud
Les alt om tilbudet og se åpningstider på Drammen Kommunes nettsider.
Kontakttelefon: 408 23 482
Tilbudet gjelder for alle mellom 13 og 25 år som bor i kommunen.
Støttesamtaler/få orden på vonde tanker.
Hjelp til å søke skole/jobb.
Hjelp til å kommunisere med andre hjelpeinstanser.
Hjelp til å slutte med rus.
Ansatte på Ungdomstorget kan snakke med foreldrene dine dersom du ønsker det.
All kontakt med Ungdomstorget er gratis, og de ansatte har taushetsplikt.
Finn åpningstider og kontaktinfo eller les mer om Ungdomstorget på Drammen Kommunes nettsider.
Du kan også finne Ungdomstorget i Drammen på Facebook.
Nok. Drammen er et gratis lavterskeltilbud med tjenester til deg som er/har vært utsatt for seksuelle overgrep og til pårørende.
Telefon: 948 17 041
E-post: [email protected]
Hvem er de?
Psykiatriske sykepleiere
Psykolog
Fysioterapeut
Hva kan de hjelpe med?
Bryte en ond sirkel som opprettholder et psykisk helseproblem.
Depresjon, angst, negative tanker, bekymringer.
Gå til Drammen Kommunes nettsider for å se hele tilbudet.
Fem team satt sammen av flere profesjoner:
Psykiatriske sykepleiere
Psykologer/psykologspesialister
Hvem kan de hjelpe?
Ungdom mellom 16-20 år kan selv ta kontakt
Foreldre kan ta kontakt – med barn mellom 0-20 år
Utgangspunktet er familiefokus
Les alt om tilbudet på Drammen Kommunes nettsider.
Telefon: 32 86 18 00
E –post: [email protected]
Vi gjør oppmerksom på at du må ha henvisning fra fastlege, psykolog eller privatpraktiserende spesialist for å få utredning/behandling hos DPS.
Døgnåpen telefon: 116 123
Hos Helsepilotene Nemus Drammen får du hjelp med stive muskler og ledd. Dette er en tverrfaglig klinikk med kiropraktorer, fysioterapeut og massør. De har korte ventelister og gir deg gjerne time på dagen.
Les mer på Nemus Drammen sine nettsider, og bestill time online.
Kiropraktorer er autorisert helsepersonell med rolle som primærkontakter innenfor muskel- og skjeletthelse. De har 5-årig universitetsutdannelse og de samme henvisningsrettighetene til spesialisthelsetjenesten som fastlegen din, i tillegg til sykemeldingsrett opp til 12 uker. En kiropraktor utreder og behandler hele bevegelsesapparatet i tillegg til plager relatert til hodepine/migrene og svimmelhet.
Fysioterapeuter er autorisert helsepersonell som behandler og forebygger skader og sykdommer som gir smerte eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Behandlingen baseres på vurderingen av pasientens problem og hva pasienten selv ønsker hjelp til.
Nemus sin massør bruker et vidt spekter av ulike massasjeteknikker som blant annet triggerpunktmassasje, idrettsmassasje og klassisk massasje. Disse formene blir tilpasset hver enkelt persons ønske.
Kontakt Helsepilotene Nemus Drammen:
47 87 77 00 eller [email protected]
Adresse:
3. etg. CC Drammen, Tomtegata 36, 3012 Drammen.
Har du hatt høye helseutgifter de siste månedene, slik som utgifter til lege, tannlege eller fysioterapeut?
Ops! Du må være logget inn på Min Side for å sende inn spørsmål om dette.