Pytt i panne er en perfekt tømme-kjøleskapet-rett! Sleng oppi det du har av kjøtt og grønnsaksrester og legg et speilegg på toppen - digg!
Denne klassikeren kan være akkurat så traust eller så feststemt som du vil, bare fantasien setter grenser. Felles for all pytt i panne, er at den serveres med stekt egg til. Eggehvitten danner en kontrast og plommen en slags saus, men den kan fint serveres uten dersom du ikke har egg i huset.
Kjøttrester, for eksempel: burger, pølse, karbonade, kjøttkake, kjøttpudding, bacon, pålegg, medisterkake, svinekjøtt, oksekjøtt, kyllingkjøtt. All slags kjøtt funker!
Poteter
Løk
Rotgrønnsaker (for eksempel gulrot, pastinakk og/eller sellerirot) eller andre grønnsaker som tåler varmebehandling.
Salt og pepper
Nøytral olje
Smakstilsetning - for eksempel hvitløk, timian, koriander, persille, rosmarin, basilikum, paprikapulver, grillkrydder, cayennepepper, chili.
Egg (ett per porsjon) og eventuelt brød.
Om du har linser, bønner eller kikerter, kan du fint ha dette oppi i stedet for kjøtt for en vegetarisk pytt i panne - eller i tillegg til kjøtt.
Kutt potetet i terninger, kok potetene møre i vann og hell av vannet. Dersom du har rester av kokte poteter i kjøleskapet er det glimrende å putte dem i panna!
Kutt grønnsaker og kjøtt i terninger/biter.
Ha litt olje i en stekepanne med høye kanter.
Varm opp olje og ha i poteter, grønnsaker og kjøtt.
Stek forsiktig (middels varme) til alt er gyllent og gjennomstekt.
Stek speilegg slik du liker dem best.
Smak til med salt og pepper og annen smakstilsetning etter ønske. Server med speilegg og gjerne noen brødskiver. Ketchup er ikke feil på toppen. Dig in!
Ha den stekte pytten i en ildfast form og lag noen fordypninger til eggene. Ha så egg oppi gropene og bak formen på 210 grader i ovnen i ca 8 minutter eller til eggene har satt seg.
Dryss gjerne over litt friske urter og server med brød!
Les mer: Bra for deg: Egg!
Finn flere oppskrifter i bloggen