Rydd opp i grønnsaksskuffen og få brukt pølserester i samme slengen! Pølselapskaus er varmende og mettende, og en perfekt måte å bruke rester på.
Jeg har i hvert fall kastet altfor mange pølser i mitt liv! Pølser kan være vanskelig å beregne og jeg har derfor gjort tiltak når det gjelder hvor mange pølser jeg varmer opp. Om jeg får pølser til overs fryser jeg dem til en annen gang, slik at de kan brukes til pizza, pastaretter, omelett, pytt i panne eller denne pølselapskausen.
Når det er sagt, så kan denne gryten lages med andre kjøttrester også, for eksempel kjøttboller, koteletter, kylling osv.
Pølser – det du har tilgjengelig
2-3 store poteter
Rotgrønnsaker – det du måtte ha i skuffen. For eksempel klassikerne gulrot, selleri, kålrot, men det funker med pastinakk, persillerot, beter eller neper også. Det du liker og har. Du kan gjerne bruke bønner, linser, purre, blomkål og brokkoli også, men ikke la dem koke like lenge som det andre.
En gul løk eller en halv, hvis det er det du har
Buljong av grønnsaker, storfe eller kylling, så det dekker i gryta
Ei skvett fløte eller helmelk om du vil
En dæsj smør
Tomatpure om du vil ha en tomatisert vri
Salt og pepper
Persille eller andre grønne urter (for eksempel basilikum, timian, rosmarin, gressløk)
👉 Mer restemat: Pytt i panne
Kutt poteter, løk og grønnsaker i terninger.
Kutt pølser i ønskede biter.
Ha grønnsakene i en gryte og dekk med buljong. Kok i ca. 20-25 minutter.
Stek pølsebiter i en stekepanne, om du ønsker tomatisert smak tilsetter du en spiseskje tomatpure og lar det surre litt for å få ut bitterstoff av tomatpuréen, ha det over i gryten, rør om og la det kose seg sammen litt før du serverer.
Serveres med flatbrød eller det brødet du måtte ønske. Har du gressløk eller andre urter, både smaker og ser det helt nydelig ut på toppen!
Om du ønsker en tykkere variant, kan du mose halvparten eller hele grønnsaksblandingen før du tilsetter pølsebitene.