Hva med å prøve en frisk og naturlig eplegløgg som alternativ til den tradisjonelle gløggen?
Denne oppskriften tar utgangspunkt i eplemost/juice som ikke kommer fra konsentrat. Både filtrert og ufiltrert eplemost funker, det viktigste er at den er naturlig, frisk og uten tilsetninger. Med sin smak av julete krydderier og litt sitron eller appelsin kan det tenkes at du får en ny varmende julefavoritt!
1 liter eplemost/juice
2 stk kanelstang
3-4 stk stjerneanis
6 stk. nellikspiker
1 ss fersk revet ingefær
½ sitron eller appelsin i skiver
Ha eplemost, kanelstenger, anis, nellik, revet ingefær og sitrus i en kjele og varm forsiktig opp.
La det trekke i 10-15 minutter.
Serveres rykende varm i krus eller glass. Pynt gjerne med skiver av eple og/eller appelsin og en kanelstang.
Har du ikke alle krydderne, så går det helt fint med bare varm eplemost med skiver av appelsin eller epler også, ta det du får tak i eller har tilgjengelig.
Om du får krydder igjen kan du gi det videre i porsjoner pakket inn i cellofan. Bruk et fint sløyfebånd og knyt krydderposen fast i en flaske med eplemost. Legg gjerne ved en liten lapp med en håndskrevet oppskrift og gi som vert/vertinnegave når du skal på julebesøk!
Dette kan du skrive på lappen:
Du trenger: 1 ss fersk revet ingefær og ½ sitron eller appelsin i skiver.
Ha eplemost, kanelstenger, anis, nellik, revet ingefær og sitrus i en kjele og varm forsiktig opp.
La det trekke i 10-15 minutter.
Serveres rykende varm i krus eller glass og pynt gjerne med skiver av eple.