SSN Helse har psykologer og terapeuter som tilbyr rådgivende samtaler og korttidsterapi.
Samtaletilbudet er gratis for studenter ved lærestedene tilknyttet SSN og som har betalt semesteravgiften. Tilbudet er beregnet på deg som har lettere psykiske plager og lidelser og som trenger behandling av begrenset varighet inntil ti behandlinger. Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.
Målet med oppfølgingen er å gi deg verktøy til å takle utfordringene du har, slik at du kommer deg gjennom studiet på en god måte.
Samtalen kan foregå digitalt eller fysisk på terapeutens kontor på campus. Alle psykologer/samtaleterapeuter i SSN Helse har taushetsplikt.
Se helsetilbudet på campusen dinEnsomhet
Angst
Nedstemthet og tristhet
Stress og prestasjonspress
Bekymringer og engstelse
Sosial usikkerhet
Lav selvfølelse
Vansker med å planlegge/strukturere hverdagen
Søvnvansker
Prokrastinering og andre utfordringer knyttet til studiet
Utfordringer med mat og kropp
Rusbruk
Spill/skjermbruk
Vansker med følelser og relasjoner
Kjærlighetssorg
Livskriser
Les også: SSNs psykologer og terapeuters beste råd
Alle former for dypere utredning, slik som for ADHD, bipolar sykdom eller autismespekterforstyrrelse. Slik utredning krever at du tar kontakt med fastlegen din for henvisning til spesialist.
Langvarige eller alvorlige problemer som krever behandling over tid. Fastlegen din kan henvise deg til riktig sted.
Akutt hjelp: Få akuttime hos fastlegen din eller legevakten (116 117). Ring nødnummeret 113 om det er akutt fare for liv og helse.
Selv om samtaletilbudet vårt er et lavterskel-tilbud, kan løsningen for deg ligge et annet sted enn i å gå i samtaleterapi. Vi håper at du har sjekket ut kurs, artikler og annen hjelp til selvhjelp hvis du er usikker på om utfordringene du har krever en time hos oss. Husk at det vil koste deg innsats over tid før du ser resultater av selvhjelps-arbeid.
Sett klare mål: Tenk over hva du ønsker å oppnå, og hvilke utfordringer du opplever. Det er helt normalt å være usikker, men det viktigste er at du gjør ditt beste for å reflektere over hva du trenger hjelp med.
Se tilbake på tidligere erfaringer: Vurder hva du har prøvd før, hva som fungerte bra, og hva som ikke hjalp. Dette vil gi deg et bedre grunnlag for å planlegge veien videre.
Vær forberedt på innsats: Du vil få mest ut av samtalene hvis du er villig til å prøve ut ting i hverdagen, i tråd med det du og terapeuten blir enige om.
Vær ærlig: Åpenhet er nøkkelen til gode samtaler. Benytt muligheten til å være ærlig om tankene og følelsene dine, både med deg selv og fagpersonen du møter, selv om det kan være utfordrende.