En pustepause i virtuell natur

Arrangementet lanserer et VR-tiltak for å fremme god psykisk helse og naturengasjement og friluftsaktivitet for unge.

 

Arrangementet er gratis og ein del avForskingsdagane 2024 ved USN

 

Forskingsdagene logo

 

Ved USN sitt Senter for helse og teknologi utforsker vi hvordan helse- og velferdstjenestene kan lykkes med innovasjon, digitalisering og implementering av helse- og velferdsteknologi.

Et av ekspertområdene for senteret er helsefremming og bærekraft. Her forsker vi blant annet på hvordan bruk av VR kan tilrettelegge for fysisk aktivitet og gi helsefremmende effekter.

Har du lyst til å få en "State of the art" VR-opplevelse, som tar deg med ut i naturen?

Det kan du få, hvis du besøker standen ved hovedinngangen til Papirbredden 1, enten 25. eller 26. september. Standen er åpen fra klokken 11.00 til 17.00 begge dagene.

Naturen gir oss glede og hjelper med å kvitte oss med stress. Dessverre er det ikke alltid at vi kan ta en tur i skogen eller på fjellet. Noen ganger når vi er mest stresset, har vi hverken tid eller energi til å komme oss ut i naturen.

Forskere ved Universitetet i Sørøst-Norge utforsker hvordan VR kan gi folk muligheten til å oppleve naturen digitalt, slik at man kan ta en pustepause og senke skuldrene også mellom turene i ekte natur.

VR-tiltaket er utviklet gjennom samskaping mellom studenter og eksperter under EU-prosjektet NetZeroCities

På standen vil det i tillegg vises en VR-opplevelse utviklet under EU-prosjektet GoGreenRoutes. 

Drammen er, som eneste by i Norge, plukket ut til å være én av 53 pilotbyer i EU-prosjektet NetZeroCities. Pilotbyene skal arbeide aktivt for å redusere klimautslipp gjennom ulike prosjekter. Forskere ved Senter for helse og teknologi, Universitetet i Sørøst-Norge har fått forskningsmidler fra EU til NetZeroCities -prosjektet

Tid

onsdag 25. sep, 11:00 -
torsdag 26. sep, 17:00

Hvor

Drammen
Les mer/meld deg på