Kom og prøv helsemotivator-appen

Kan en app få deg mer ut og mer aktiv i nærnaturen? Kom og test det ut. Vi trekker ut en premie blant dem som prøver.

 

Arrangementet er gratis og ein del avForskingsdagane 2024 ved USN

Forskingsdagene logo

 

Forskning viser at kontakt med naturen er bra for menneskers helse. Det gjelder også for nærnatur i byer. Nærnaturen er også viktig for miljøet og en bærekraftig fremtid.

Sigbjørn Litleskar og Giovanna Calogiuri er blant forskere ved Universitetet i Sørøst-Norge som i samarbeid med Kobla AS, har  utviklet en app/mobilapplikasjon for å fremme helse, ved å motivere folk til å være mer oppmerksom på og bruker mer tid i nærnaturen.

Disse to dagene kan du få muligheten til å prøve appen, og du kan få en vurdering av de helsegevinstene du kan få ved å gå en liten tur rundt campusen.

De som ønsker det kan også få mulighet til å bidra med informasjon om egne inntrykk og gi tilbakemeldinger i utviklingsprosessen av appen. Vi trekker ut en premie til en verdi av 2000,- blant dem som gjør dette.

Utviklingen av appen er en del av prosjektet NetZeroCities - Drammen. 

Drammen er, som eneste by i Norge, plukket ut til å være én av 53 pilotbyer i EU-prosjektet NetZeroCities. Pilotbyene skal arbeide aktivt for å redusere klimautslipp gjennom ulike prosjekter.

Forskere ved Senter for helse og teknologi, Universitetet i Sørøst-Norge har fått forskningsmidler fra EU til NetZeroCities -prosjektet.   

 

Tid

mandag 23. sep, 11:00 -
tirsdag 24. sep, 17:00

Hvor

Drammen
Les mer/meld deg på